Waar draait Kerst nog meer om?

Tegenwoordig draait Kerst alleen maar om het geven van cadeaus en lekker eten. Maar Kerst is ook de tijd om goed dingen te doen voor de mensen om je heen. Dat was juist de bedoeling van Kerst. Maar natuurlijk kunnen de normale tradities wel gewoon doorgaan.

Oorsprong Kerstmis

Tijdens Kerstmis wordt er de geboorte van Jezus Christus gevierd. De geboorte van Jezus maakt deel uit van de christelijke traditie. De kersttraditie kent ook verschillende gebruiken en symbolen. Diverse Kerstgebruiken zijn bijvoorbeeld de kersttoespraak tijdens de kerstdiensten in de kerk. Een bekend symbool is bijvoorbeeld de kerstboom.  De kerstboom is een vruchtbaarheidssymbool en herinnert de christenen aan het paradijs. De ballen die in de boom hangen verwijzen naar de vruchten van Adam en Eva. Een ander bekend symbool is de kerstal. De kerststal vormen een verbeelding van het kerstverhaal dus alle bekende personen van dat verhaal staan er ook in.

Kerstgedachte waarmaken

De feestdagen draaien om het delen van liefde. De kerstgedachte inspireert jou om andere is te helpen en wat extra’s te geven. Vaak zijn de meeste mensen met kleine gebaren al heel blij. Zo kun je bijvoorbeeld geld of spullen doneren aan verschillende instanties. Verder is het fijn om extra aandacht te geven aan mensen die eenzaam zijn. Je laat dan weten dat er altijd iemand voor hen klaarstaat. Vaak hoeft het nog niet eens geld te zijn en hebben mensen al genoeg aan jou aanwezigheid.

Goede voornemens

Tijdens Kerst moet je niet alleen anderen mensen helpen maar ook jezelf. Je kan jezelf gaan helpen door middel van goede voornemens. Goede voornemens kunnen te maken hebben met je gezondheid, geld en vrienden. Het is iets waar je moeite mee hebt maar toch wilt verbeteren. Zo ga je goed het nieuwe jaar in.

Huidige kersttradities

Tegenwoordig zijn de kersttradities anders dan vroeger. Het is nu veel commerciëler en er wordt dus meer geld uitgegeven aan cadeaus, feestjes en eten. Vaak is het wel leuk om voor een feest een Kerst DJ te huren. Verder moet er ook nog gegeten worden. Dat gebeurt tegenwoordig met veel familie en vrienden. Die natuurlijk ontzettend veel cadeaus voor elkaar meenemen. Mensen geven een immens vermogen uit tijdens de feestdagen. Zo je maar het verschil tussen de huidige tradities en de bedoelde traditie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *